1ο Εθνικό Σεμινάριο Choy Lee Fut - Η Γροθιά των 5 Ζώων

1ο Εθνικό Σεμινάριο Choy Lee Fut - Η Γροθιά των 5 Ζώων

Το Σάββατο, 8 Απριλίου ήταν μία ημέρα γεμάτη Kung Fu, καθώς πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το 1ο Εθνικό Σεμινάριο Choy Lee Fut, κατά το οποίο ο sifu Θεόδωρος Λαμπάδας δίδαξε σε μαθητές μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου τη φόρμα Ng Yin Kuen ή Η Γροθιά των 5 Ζώων.

Πρόκειται για μία προχωρημένη φόρμα που συνδυάζει τις τεχνικές των 5 Ζώων του Shaolin Kung Fu: του Δράκου, της Τίγρης, της Λεοπάρδαλης, του Φιδιού και του Γερανού, που με τη σειρά τους συμβολίζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης υπόστασης. Η φόρμα χαρακτηρίζεται από σαφείς εναλλαγές στο στυλ, την τεχνική και την ενέργεια, αλλά και αντίστοιχες εναλλαγές συναισθημάτων, στοιχεία που την καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στη μελέτη, αλλά και εντυπωσιακή στην εκτέλεση. Αναδεικνεύει δε με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο και την αρτιότητα των τεχνικών του παραδοσιακού Kung Fu και ιδιαίτερα του Choy Lee Fut.

Η επιτυχία του σεμιναρίου, όπως φάνηκε από την πολυάριθμη συμμετοχή και το ενδιαφέρον όλων, προκάλεσε και τη δέσμευση του sifu Λαμπάδα για παρόμοια events στο μέλλον.