News

Διαβάστε τα νέα του Συλλόγου Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, καθώς και άρθρα, πληροφορίες, στοιχεία και απόψεις για τις πολεμικές τέχνες και όσα τις περιβάλλουν.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ε.Ο. Γου Σου Κουνγκ Φου, καθώς έξι από τους εννέα αθλητές μας, που συμμετείχαν σε δέκακατηγορίες, κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, κατακτώντας την πρώτη ή τη δεύτερη θέση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου διοργανώνει διασυλλογικό πρωτάθλημα στις 19 Νοεμβρίου 2023 και ο Σύλλογός μας, ως ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας, δεν θα μπορούσε να λείπει!

Με 12 διακρίσεις ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του συλλόγου μας στο 15ο Παλαμήδιο Πρωτάθλημα, στις 4 και 5 Νοεμβρίου, στο Ναύπλιο. Εννέα αθλητές μας κατέκτησαν την πρώτη θέση σε 7 κατηγορίες και τη δεύτερη θέση σε άλλες πέντε, τόσο στο Light Sanda όσο και στα Taolu και το Taichi.

Για άλλη μία χρονιά, τη 15η, το Palamidio Martial Arts Championship, μια από τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις, θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2023. Όπως πάντα, ο Σύλλογός μας θα είναι εκεί με μία ομάδα 10 αθλητών που θα αγωνιστούν σε 17 κατηγορίες.

Το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kung Fu ολοκληρώθηκε και τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν επέστρεψαν γεμάτα εικόνες, εμπειρίες, αλλά και δύο χάλκινα μετάλλια!

Το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kung Fu θα πραγματοποιηθεί στις 23-28 Αυγούστου 2023, στην πόλη Emeishan, της επαρχιας Sichuan, στην κεντρική Κίνα και ο σύλλογός μας θα συμμετέχει με 3 μέλη στην αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΓουΣου Κουνγκ Φου.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού Kung Fu, που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλες πολεμικές τέχνες, είναι τα TaoLu ή, όπως λέμε στα ελληνικά, οι φόρμες. Αν και οι φόρμες υπάρχουν και σε άλλες πολεμικές τέχνες, η σημαντική διαφορά στο Kung Fu είναι ότι αυτές είναι σχετικά μεγάλες σε διάρκεια, αριθμό και ποικιλία κινήσεων. Ανάλογα δε με το σύστημα, μεταβάλλεται και ο αριθμός τους, με το Choy Lee Fut να διαθέτει περισσότερες από 150 φόρμες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά (π.χ. όπλα, γυμνά χέρια, κινούμενες κούκλες) και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Λέγεται ότι κανείς δεν τις ξέρει όλες.

Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το Kung Fu πριν δυο έτη περίπου. Ήταν η πρώτη επαφή μου με οποιαδήποτε πολεμική τέχνη και με κέρδισε από τα πρώτα κιόλας μαθήματα. Ήταν μια διαφορετική άθληση από ό,τι είχα δοκιμάσει μέχρι τότε.

Με τους μήνες να περνάνε παρατήρησα πολλές αλλαγές στον εαυτό μου, τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές. Η έντονη ενδυνάμωση του σώματος με βοήθησε στην καθιστική καθημερινή εργασία μου και εξάλειψε τις μυοσκελετικές ενοχλήσεις που είχα κατά καιρούς.

Ονομάζομαι Ανδρέας και είμαι 11 χρονών. Εδώ και 5 χρόνια ασχολούμαι με το Κουνγκ-Φου.

Όταν ξεκίνησα στη σχολή, λογικό ήταν να μην γνωρίζω πολλά πράγματα. Μετά από 5 χρόνια, όπου τώρα πια έχω φτάσει σε σημείο να παίζω σε αγώνες, έχω γίνει πιο δυνατός και έχω δυναμώσει στο αγωνιστικό κομμάτι.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκαν  στο χώρο της σχολής μας οι εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου και η απονομή των νέων ζωνών. Την εξέταση πραγματοποίησαν οι sifu Θεόδωρος Λαμπάδας, επικεφαλής του Choy Lee Fut στην Ελλάδα, Κυριάκος Ελευθερίου, αντιπρόεδρος της Ε.Ο. Γουσου Κουνγκ Φου και Δημήτρης Παναγιωτάκης, Δάσκαλος του Συλλόγου και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την Παγκόσμιαα Ομοσπονδία Choy Lee Fut.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Athens Choy Lee Fut  Championship, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο13 Μαΐου, στο 1ο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου.

Διακόσιοι δέκα αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας, από σωματεία της Ελληνικής ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου συμμετείχαν  σε 180 κατηγορίες  Tao Lu και  σε 65 αγώνες Light Sanda, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το «Athens Choy Lee Fut Championship», στο 1ο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου «Γεώργιος Λιόσης» (Πεταλούδα).

Το πρωτάθλημα απευθύνεται σε σωματεία που εξασκούν Νότια Παραδοσιακά Συστήματα Kung Fu, όπως Choy Lee Fut, Fu Jow Pai, Hung Gar, Chai Jia, Wing Chun, Nan Quan, αλλά και Tai Chi Chuan.

Σελίδα 1 από 7