News

Διαβάστε τα νέα του Συλλόγου Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, καθώς και άρθρα, πληροφορίες, στοιχεία και απόψεις για τις πολεμικές τέχνες και όσα τις περιβάλλουν.

Για μια ακόμα χρονιά, η συμμετοχή μας στο Παλαμήδιο Πρωτάθλημα στέφθηκε με τις επιτυχίες των αθλητών μας, ολοκληρώνοντας ένα υπέροχο διήμερο με πολύ Kung Fu!

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η προετοιμασία για τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στο 13ο Παλαμήδιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών & 1st Choy Lee Fut Cup, που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019.

Μια νέα συνεργασία ξεκινάει από φέτος, με στόχο το μεγαλύτερο όφελος των μαθητών και αθλητών του Συλλόγου μας. Όπως είναι γνωστό, ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Kung Fu είναι η ολοκληρωμένη καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος και γι' αυτό η μόρφωση είναι πάντα στις προτεραιότητες ενός μαθητή Kung Fu, αλλά και του Δασκάλου του.

Από πού προέρχεται το γνωστό σύμβολο του Γιν και του Γιάνγκ, Τι ακριβώς σημαίνει και ποιο είναι το νόημά του στους διάφορους τομείς της ζωής; Τι σχέση μπορεί να έχει το Γιν και το Γιανγκ με τον Νταρθ Βέιντερ και τον Λουκ Σκάιγουόκερ; Με το γκάζι και το φρένο; Με τον ήλιο και τη σκιά; Με το αρσενικό και το θυληκό;

Προπονήσεις μέσα στη φύση και δίπλα στη θάλασσα, κολύμπι, πλούσιες δραστηριότητες και καλή παρέα ήταν τα συστατικά του Kung Fu Summer Camp, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Ionian Beach στη Λακόπετρα Αχαΐας.

Το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ για μένα είναι κάτι παραπάνω από άθλημα. Το βλέπω σαν τρόπο ζωής. Με έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα, μέσα στη σχολή αλλά και έξω. Παρακάτω θα σας διηγηθώ όλη μου την πορεία από τότε που άρχισα το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ  μέχρι σήμερα.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στη σχολή μας οι εξετάσεις αλλαγής επιπέδου, υπό την επίβλεψη του Αρχηγού του Choy Lee Fut στην Ελλάδα, sifu Θεόδωρου Λαμπάδα και του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΓουΣου Κουνγκ Φου, sifu Κυριάκου Ελευθερίου και με παρουσία γονέων και φίλων των μαθητών.

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών άνοιξε στην γειτονιά μου όταν εγώ ήμουν οκτώ χρονών. Τον είδα τυχαία καθώς περνούσαμε με τον μπαμπά μου, κάνοντας βόλτα με τα ποδήλατα μας. Αστραπιαία πέρασε από το μυαλό μου να δοκιμάσω αν θα μου άρεσε η τεχνική και η φιλοσοφία του Kung-fu. Αμέσως σταματήσαμε και ρώτησα τον δάσκαλο (sifu) πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Ο sifu μου απάντησε άμεσα και κάπως έτσι άρχισα να το επεξεργάζομαι πιο συστηματικά στο μυαλό μου. Αυτή ήταν ή πρώτη επαφή με το Kung-fu.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις αλλαγής επιπέδου (ζώνες) για τους μαθητές του Choy Lee Fut Athens, του Sifu Δημήτρη Παναγιωτάκη.

Δεδομένα μελετών από τη διεθνή ιατρική επιστημονική κοινότητα ολοένα και υποστηρίζουν τα σπουδαία οφέλη που έχει το Tai chi στην υγεία των ατόμων που το εφαρμόζουν. Με πρόσφατη ανακοίνωση στο επιστημονικό Καναδέζικο Ιατρικό περιοδικό Οικογενειακής Ιατρικής (Canadian Family Physician, 2016) αναλύει τα εξής πλεονεκτήματα:

Το Kung-Fu εδώ και 2,5 χρόνια περίπου έχει αποκτήσει μια σημαντική θέση μέσα μου και έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια για αυτό. Είναι κάτι ξεχωριστό!

Με εννέα μετάλλια και πλούτο εμπειριών για τους αθλητές μας, ολοκληρώθηκε το 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στις 11 και 12 Μαΐου, στο Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων. Συγκεκριμένα, 2 Χρυσά, 4 Αργυρά και 3 Χάλκινα μετάλλια είναι ο απολογισμός του Συλλόγου μας, από το διήμερο των αγώνων, ενώ στα πολύ θετικά καταγράφονται και οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μικρότεροι σε ηλικία, κάποιοι από τους οποίους συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες.

Σελίδα 1 από 3