News

Διαβάστε τα νέα του Συλλόγου Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, καθώς και άρθρα, πληροφορίες, στοιχεία και απόψεις για τις πολεμικές τέχνες και όσα τις περιβάλλουν.

Προπονήσεις μέσα στη φύση και δίπλα στη θάλασσα, κολύμπι, πλούσιες δραστηριότητες και καλή παρέα ήταν τα συστατικά του Kung Fu Summer Camp, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Ionian Beach στη Λακόπετρα Αχαΐας.

Το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ για μένα είναι κάτι παραπάνω από άθλημα. Το βλέπω σαν τρόπο ζωής. Με έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα, μέσα στη σχολή αλλά και έξω. Παρακάτω θα σας διηγηθώ όλη μου την πορεία από τότε που άρχισα το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ  μέχρι σήμερα.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στη σχολή μας οι εξετάσεις αλλαγής επιπέδου, υπό την επίβλεψη του Αρχηγού του Choy Lee Fut στην Ελλάδα, sifu Θεόδωρου Λαμπάδα και του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΓουΣου Κουνγκ Φου, sifu Κυριάκου Ελευθερίου και με παρουσία γονέων και φίλων των μαθητών.

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών άνοιξε στην γειτονιά μου όταν εγώ ήμουν οκτώ χρονών. Τον είδα τυχαία καθώς περνούσαμε με τον μπαμπά μου, κάνοντας βόλτα με τα ποδήλατα μας. Αστραπιαία πέρασε από το μυαλό μου να δοκιμάσω αν θα μου άρεσε η τεχνική και η φιλοσοφία του Kung-fu. Αμέσως σταματήσαμε και ρώτησα τον δάσκαλο (sifu) πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Ο sifu μου απάντησε άμεσα και κάπως έτσι άρχισα να το επεξεργάζομαι πιο συστηματικά στο μυαλό μου. Αυτή ήταν ή πρώτη επαφή με το Kung-fu.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις αλλαγής επιπέδου (ζώνες) για τους μαθητές του Choy Lee Fut Athens, του Sifu Δημήτρη Παναγιωτάκη.

Δεδομένα μελετών από τη διεθνή ιατρική επιστημονική κοινότητα ολοένα και υποστηρίζουν τα σπουδαία οφέλη που έχει το Tai chi στην υγεία των ατόμων που το εφαρμόζουν. Με πρόσφατη ανακοίνωση στο επιστημονικό Καναδέζικο Ιατρικό περιοδικό Οικογενειακής Ιατρικής (Canadian Family Physician, 2016) αναλύει τα εξής πλεονεκτήματα:

Το Kung-Fu εδώ και 2,5 χρόνια περίπου έχει αποκτήσει μια σημαντική θέση μέσα μου και έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια για αυτό. Είναι κάτι ξεχωριστό!

Με εννέα μετάλλια και πλούτο εμπειριών για τους αθλητές μας, ολοκληρώθηκε το 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στις 11 και 12 Μαΐου, στο Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων. Συγκεκριμένα, 2 Χρυσά, 4 Αργυρά και 3 Χάλκινα μετάλλια είναι ο απολογισμός του Συλλόγου μας, από το διήμερο των αγώνων, ενώ στα πολύ θετικά καταγράφονται και οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μικρότεροι σε ηλικία, κάποιοι από τους οποίους συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες.

Στις 11 και 12 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα WuShu Kung Fu, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΓουΣου Κουνγ Φου.

Ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος και η θερμοκρασία ήταν ιδανική. Το ίδιο και η διάθεση όσων συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Τρίτση για την Παγκόσμια Ημέρα Tai Chi. Αθλητές του Συλόγου, μαζί με μέλη των οικογενειών και φίλους, συναντηθήκαμε στην είσοδο του πάρκου και αφού συγκεντρωθήκαμε, βρήκαμε το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσουμε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Tai Chi & Qigong γιορτάζεται παραδοσιακά το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο. Επειδή για τη χώρα μας η ημερομηνία αυτή συμπίπτει φέτος με το Μεγάλο Σάββατο, επιλέξαμε ο εορτασμός να γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:00 το πρωί.

Για 12η συνεχόμενη χρονιά οι σχολές Choy Lee Fut (Ναύπλιο, Άργος, Αθήνα) σε συνεργασία με της σχολές Tao Club (Χαλάνδρι, Νίκαια) διοργανώνουν το προπονητικό τους camp, που θα πραγματοποιηθεί, από 1 ως 7 Ιουλίου (Δευτέρα- Κυριακή) στο ξενοδοχείο Ionian beach, στην Λακόπετρα Αχαΐας.

Σελίδα 1 από 2