News

Διαβάστε τα νέα του Συλλόγου Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, καθώς και άρθρα, πληροφορίες, στοιχεία και απόψεις για τις πολεμικές τέχνες και όσα τις περιβάλλουν.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Athens Choy Lee Fut  Championship, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο13 Μαΐου, στο 1ο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου.

Διακόσιοι δέκα αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας, από σωματεία της Ελληνικής ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου συμμετείχαν  σε 180 κατηγορίες  Tao Lu και  σε 65 αγώνες Light Sanda, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το «Athens Choy Lee Fut Championship», στο 1ο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου «Γεώργιος Λιόσης» (Πεταλούδα).

Το πρωτάθλημα απευθύνεται σε σωματεία που εξασκούν Νότια Παραδοσιακά Συστήματα Kung Fu, όπως Choy Lee Fut, Fu Jow Pai, Hung Gar, Chai Jia, Wing Chun, Nan Quan, αλλά και Tai Chi Chuan.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των αθλητών του Συλλόγου μας στο 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου, στις 22 και 23 Απριλίου. Με συμμετοχή σε 16 διαφορετικές κατηγορίες, σε Full Sanda, Light Sanda, Taolou και Taichi, απέσπασαν συνολικά 14 μετάλλια, 6 εκ των οποίων χρυσά!

Το 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wushu Kung Fu θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 και ο Σύλλογός μας θα βρίκσκεται εκεί με 10 αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 16 διαφορετικές κατηγορίες που συμπεριλαμβάνουν το παραδοσιακό Kung Fu (taolu), το Sanda και το Tai Chi.

Το Σάββατο, 8 Απριλίου ήταν μία ημέρα γεμάτη Kung Fu, καθώς πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το 1ο Εθνικό Σεμινάριο Choy Lee Fut, κατά το οποίο ο sifu Θεόδωρος Λαμπάδας δίδαξε σε μαθητές μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου τη φόρμα Ng Yin Kuen ή Η Γροθιά των 5 Ζώων.

Ένα διαφορετικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου για τους μαθητές και τους φίλους του Συλλόγου μας, στο χώρο της σχολής, από εθελοντές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Με πλούσια συμμετοχή από χώρες όπως η Κίνα, η Κορέα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Σουηδία και το Μεξικό, ολοκληρώθηκε το Acropolis International Wushu Open Tournament, στο οποίο πέντε αθλητές του συλλόγου μας απέσπασαν επτά μετάλλια, ενώ όλοι άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Το 2ο Διεθνές Τουρνουά Acropolis International Wushu Open Tournament θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023, στο Olympic Boxing Hall G. Stefanopoulos, στο Περιστέρι και ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει με εννέα αθλητές και αθλήτριες, σε 11 κατηγορίες.

Τέσσερα χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα ήταν το αποτέλεσμα της συμμετοχής του συλλόγου μας στο 2ο Open Floga Wushu Championship, αλλά εξίσου σημαντική ήταν η εμπειρία που αποκόμισαν οι μικροί μας αθλητές, που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε διασυλλογικό τουρνουά.

Στις 22 Ιανουαρίου διοργανώνεται το 2ο Open Floga Inclusive Wushu Championship με μοντέρνα και παραδοσιακά TaoLu, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου.

Έχοντας μια σχετικά μεγάλη εμπειρία από τα μαχητικά αθλήματα, σταμάτησα για περίπου μια δεκαετία να προπονούμαι, με τη γνωστή δικαιολογία «E, μεγαλώσαμε πια για τέτοια πράγματα».

Ένα σοβαρό πρόβλημα στη μέση μου με έφερε στα  ικανά χέρια του  Sifu Δημήτρη Παναγιωτάκη,  ο οποίος συζητώντας για τις εμπειρίες μου στο Kick Boxing , μου πρότεινε να ξεκινήσουμε γυμναστική για να διορθώσουμε το θέμα στη μέση. Ξεκίνησα λοιπόν δειλά δειλά να ακολουθώ τις οδηγίες του στα προγράμματα ενδυνάμωσης της σχολής.

Πριν από πέντε χρόνια, ήθελα να ξεκινήσω μία πολεμική τέχνη. Μετά από πολλά δοκιμαστικά κατέληξα στο Kung Fu. Νομίζω πως ήταν από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει.

Αν και στην αρχή μου φαίνονταν δύσκολα όλες αυτές οι κινήσεις, οι ονομασίες και στάσεις, με το πέρασμα του χρόνου τελικά αποδείχθηκε ότι με υπομονή και προπονήσεις τίποτα δεν ήταν τόσο δύσκολο...

Σελίδα 1 από 6