Τα οφέλη του Choy Lee Fut

Τα οφέλη του Choy Lee Fut

Η εξάσκηση στις Πολεμικές Τέχνες έχει πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα. Τα πιο σημαντικά είναι η υγεία, η προσωπική ανάπτυξη, η αυτοάμυνα και η πνευματική καλλιέργεια.

Στην Υγεία

Η εκτέλεση των φορμών του Choy Lee Fut σε πλήρη ταχύτητα είναι μία θαυμάσια καρδιοαναπνευστική άσκηση. Η εξάσκηση δυναμώνει του μύες προάγει την αρμονική ανάπτυξη όλων των μυϊκών ζωνών και ομάδων και βελτιώνει την αντοχή, ενισχύοντας όλα τα είδη των σπορ, καθώς και την χειρωνακτική και πνευματική εργασία. Μάλιστα, πολλοί υψηλού επιπέδου αθλητές χρησιμοποιούν τις τεχνικές και την προπόνηση του Kung Fu και του Qigong.

Η πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών, η αυξημένη χωρητικότητα των πνευμόνων, ο έξυπνος έλεγχος της αναπνοής για τον έλεγχο των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων, όπως η αμφιβολία και ο φόβος, είναι όλα παραδείγματα της χρησιμότητας που έχει η εξάσκηση στο Choy Lee Fut.

Στην προσωπική Ανάπτυξη

Παράλληλα με την επίτευξη υψηλής φυσικής κατάστασης, το Choy Lee Fut καλλιεργεί πνευματικές αρετές όπως η δύναμη της θέλησης, η σταθερότητα, η πειθαρχία, ο σεβασμός, η ταπεινότητα και η εντιμότητα, ενώ ενισχύει τη μνήμη, την επιθυμία αυτοβελτίωσης καθώς και το πνεύμα της αφοσίωσης και της δέσμευσης.

Μέσω της εξάσκησης απελευθερωνόμαστε από το άγχος και την επιθετικότητα, καθώς η αρμονικές κινήσεις του σώματος εξομαλύνουν τους φόβους.

Σε ανθρώπους που είναι ανασφαλείς, κλειστοί ή εσωστρεφείς το Choy Lee Fut παρέχει μια ευχάριστη αίσθηση ασφάλειας και αυτοεκτίμησης, που όχι μόνο θα τους βοηθήσει να νιώσουν άνετα περπατώντας στο δρόμο, αλλά και θα τους πείσει ότι μπορούν να πετύχουν οποιονδήποτε στόχο θέσουν στη ζωή τους.

Στην Αυτοάμυνα

Στην αυτοάμυνα το Choy Lee Fut είναι πραγματικά υπέροχο. Οι αστραπιαίες επιθέσεις και η δύναμη των χτυπημάτων του είναι ακατανίκητα. Μαθητές του Choy Lee Fut είναι πολύ επιτυχημένοι μαχητές σε τουρνουά πολεμικών τεχνών, ενώ το ένα τρίτο της κοινότητας πολεμικών τεχνών του Hong Kong, της μεγαλύτερης στον κόσμο, είναι δάσκαλοι και μαθητές του Choy Lee Fut.

Στην Πνευματική Καλλιέργεια

Σε σχέση με την πνευματικότητα, το Choy Lee Fut, συμπεριλαμβάνει, μέσω του υποσυστήματος του Luohan, τεχνικές αναπνοής και ελέγχου της ενέργειας που χρησιμοποιούνται από τους μοναχούς του βουδιστικού ναού Σαολίν για να κατακτήσουν τη φώτιση. Η διαρκής και επίμονη εξάσκηση σε αυτές τις τεχνικές μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας, που αποτελεί το κατώφλι για τη σοφία.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: Sifu Gaspar Garcia: Choy Lee Fut Kung Fu, Legacy Of The Masters, Switzerland 2017
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ιστορία του Choy Lee Fut Wu De - Ο Κώδικας Αξιών του Choy Lee Fut »