Wushu Sanda

Wushu Sanda

Το Wushu Sanda, γνωστό και ως Wushu Sanshu ή κινέζικο Kick Boxing είναι ένα μαχητικό σπορ. Το Wushu Sanhu είναι πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε από τις κινέζικες ένοπλες δυνάμεις, βασισμένη στη μελέτη των τεχνικών του παραδοσιακού Kung Fu και σε μοντέρνες τεχνικές μάχης. Συνδυάζει full contact kick boxing, το οποίο περιλαμβάνει κοντινές γροθιές και λακτίσματα, με πάλη, ρίψεις, πετάγματα, σκουπίσματα, αρπάγματα και, σε κάποιες διοργανώσεις, χτυπήματα με αγκώνες και γόνατα.

Το Wushu Sanshu δεν αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστό στυλ, αλλά θεωρείται περισσότερο ένα από τα δύο συστατικά της προπόνησης στις κινέζικες πολεμικές τέχνες και συχνά διδάσκεται παράλληλα με το Wuhu Taolu (φόρμες).

Ως δυναμικό σπορ, το Sanda προσφέρει ισχυρή ενδυνάμωση και αντοχή σε όλο το σώμα, ταχύτητα, ακρίβεια και μαχητικό πνεύμα. Επιπλέον, καλλιεργεί την αθλητική άμιλλα και το σεβασμό στον αντίπαλο, πράγμα που αποτυπώνεται στον παραδοσιακό χαιρετισμό, στην έναρξη και στη λήξη κάθε αγώνα.

Επιπλέον, στους κανονισμούς του δίνεται προσοχή στην ασφάλεια των αθλητών.

Στο Σύλλογο Παραδοσιακών Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών διδάσκεται Sanda, ενώ οι μαθητές / αθλητές μας έχουν συμμετάσχει σε σειρά αγωνιστικών διοργανώσεων και μάλιστα με σημαντικές διακρίσεις, όπως το ένα χρυσό και τα δύο αργυρά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Αθήνα, Μάιος 2018), το ένα χρυσό και δύο αργυρά στο Παλλαμήδιο (Ναύπλιο, Νοέμβριος 2018), ένα χρυσό και δύο αργυρά στους διασυλλογικούς αγώνες "The Art of Wushu 2019", τα δύο αργυρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019 και δύο ασημένια και δύο χάλκινα στο Παλλαμήδιο 2019.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κανόνες του Sanda »