Ποτέ δεν Σταματάς να Μαθαίνεις Κάτι Νέο

Ποτέ δεν Σταματάς να Μαθαίνεις Κάτι Νέο

Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το Kung Fu πριν δυο έτη περίπου. Ήταν η πρώτη επαφή μου με οποιαδήποτε πολεμική τέχνη και με κέρδισε από τα πρώτα κιόλας μαθήματα. Ήταν μια διαφορετική άθληση από ό,τι είχα δοκιμάσει μέχρι τότε.

Με τους μήνες να περνάνε παρατήρησα πολλές αλλαγές στον εαυτό μου, τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές. Η έντονη ενδυνάμωση του σώματος με βοήθησε στην καθιστική καθημερινή εργασία μου και εξάλειψε τις μυοσκελετικές ενοχλήσεις που είχα κατά καιρούς.

Επίσης με τον καιρό έγινα πιο ήρεμος άνθρωπος και απομακρινά τα άγχη της καθημερινότητας, πράγμα που πιστεύω ότι οφείλεται στην εκτόνωση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Βελτιώθηκε ή ισορροπία μου καθώς και δυνατότητα μου στον συντονισμό και τη εκμάθηση, καθώς όντας δυσλεκτικός, αυτά ήταν έντονα προβλήματα σε όλη μου τη ζωή.

Το Kung Fu είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα στο να κάνω κάτι για εμένα. Προσπαθώ να προπονούμαι κάθε μέρα, όχι γιατί έχω κάποιο μελλοντικό σκοπό αλλά γιατί με γεμίζει σαν άνθρωπο. Είμαι πατέρας 2 μικρών κοριτσιών και εργαζόμενος όλη μέρα και υπάρχει μια πίεση στο χρόνο και άγχος στο να γίνουν όλα όπως πρέπει, άλλα μέσα από τις προπονήσεις βρίσκω τη δύναμη στο να συνεχίζω και να ξεκινάω τη κάθε μέρα με ενέργεια και όρεξη για όλα.

Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσω την προπόνηση και τη βελτίωση μου για αρκετά χρόνια ακόμα, με το ίδιο πάθος και όρεξη, γιατί πότε δεν σταματάς να μαθαίνεις κάτι νέο και να βελτιώνεις αυτά που ήδη ξέρεις.

Φέτος το καλοκαίρι θα πάρω μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Κίνα συμμετέχοντας στην Ελληνική αποστολή. Μπορεί να μην έχω κάποια διάκριση, αλλά θα βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου και ό,τι κάνω θα το κάνω καλά.

  • Πρόσθετες Πληροφορίες

    • Συντάκτης:

      Τάσος Γκούμας, Θεωρητική εργασία αλλαγής επιπέδου, Πράσινη Ζώνη