Προσωπικές μου Εμπειρίες από το Κουνγκ Φου

Προσωπικές μου Εμπειρίες από το Κουνγκ Φου

Το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ για μένα είναι κάτι παραπάνω από άθλημα. Το βλέπω σαν τρόπο ζωής. Με έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα, μέσα στη σχολή αλλά και έξω. Παρακάτω θα σας διηγηθώ όλη μου την πορεία από τότε που άρχισα το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ  μέχρι σήμερα.

Αποφάσισα να αρχίσω το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ για λόγους ενδυνάμωσης και για αυτοάμυνα.  Όταν πρωτοπήγα  στη σχολή υστερούσα σε πολλά πράγματα. Γενικά ήμουν πολύ αδύναμος και ατσούμπαλος. Προσπαθούσα σκληρά να κάνω μια απλή τεχνική και όταν την έκανα σωστά,στο τέλος με πόναγε ή η πλάτη μου ή το πόδι μου.

Σταδιακά άρχισα να βελτιώνομαι κάπως. Παρόλα αυτά ακόμη δεν ήμουν καλός. Οι περισσότεροι (φίλοι,συγγενείς κ.α.) δεν πίστευαν σε μένα. Όλοι νόμιζαν ότι δεν θα καταφέρω να γίνω ποτέ κάτι καλύτερο απ’ αυτό που ήμουν τότε. Εγώ όμως  δεν κάθισα να τους ακούω! Πάντα πίστευα σε 'μένα, πίστευα ότι μπορούσα να κάνω κάτι, έστω και λίγο. Δεν ήμουν αποτυχημένος όπως πίστευαν πολλοί! Ήταν θέμα να το πάρω απόφαση. Μπορεί να έπεφτα συχνά ή να τραυματιζόμουν ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΚΑΤΩ! Ξανασηκωνόμουν και ξαναπροσπαθούσα, τουλάχιστον όταν δεν πονούσα κάπου. Μπορεί πολλές φορές να μη το έδειχνα ότι το ‘χω, αλλά ό,τι έκανα το έκανα με ψυχή και με νεύρο (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές). Έτσι παρόλο που στην αρχή φοβόμουν λίγο και κυρίως όταν έπαιζα αγώνες, τώρα έχω αλλάξει "επίπεδο".

Απ’ όλα αυτά που ανέφερα πριν, τα περισσότερα δεν  ισχύουν πια (3 χρόνια αργότερα). Τώρα πια έχω αλλάξει πάρα πολύ προς το καλύτερο. Έχω γίνει πιο γρήγορος, πιο δυνατός και έχω δυναμώσει πάρα πολύ τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο παραδοσιακό κομμάτι! Μπορεί να μου πήρε λίγο καιρό αλλά όπως είπα, ήταν θέμα να το πάρω απόφαση. Ακόμα υστερώ βέβαια σε κάποια πράγματα και τεμπελιάζω καμιά φορά, αλλά θα διορθωθεί κι αυτό. Τώρα έχω βάλει νέους στόχους ως προς το κομμάτι της ενδυνάμωσης και δουλεύω  πολύ σκληρά στο αγωνιστικό και στο παραδοσιακό για να γίνω ακόμη καλύτερος, γιατί όσο πιο πολύ καιρό κάνω, καλούμαι να αντιμετωπίσω δυσκολότερες τεχνικές και αντιπάλους! Εγώ βέβαια  ανταπεξέρχομαι στις προκλήσεις αυτές επειδή ξέρω ότι έχω πιθανότητες και θα καταφέρω να κάνω κάτι, έστω και λίγο. Μπορεί να μην το πετύχω με την πρώτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσω! Θα συνεχίσω να το κάνω κι αν πέσω δεν πειράζει γιατί ξέρω ότι θα ξανασηκωθώ και θα ξαναπροσπαθήσω γιατί αποδείχθηκε ότι μόνο έτσι θα γίνω καλύτερος.

Επίσης το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ με έχει βοηθήσει και έξω απ’ τη σχολή. Απέκτησα αυτοπεποίθηση, την ικανότητα να χειρίζομαι σχεδόν πάντα διάφορες καταστάσεις. Έτσι πολλοί σταμάτησαν να με ενοχλούν και άρχισαν να μου συμπεριφέρονται καλύτερα. Επιπλέον μου έδωσε την ικανότητα να αμύνομαι αποφασιστικά και αποτελεσματικά όταν χρειάζεται. Με έχει διδάξει διάφορα όπως πειθαρχία, υπομονή και μου έχει δώσει θάρρος και τόλμη. Διάφορες τεχνικές που κάνω με έχουν βοηθήσει αρκετά σε πολλά πράγματα π.χ. στα αθλήματα. Μου έχει μάθει κάποιες ασκήσεις έτσι ώστε όταν πονάω κάπου να μπορώ να τις  κάνω  για να βελτιωθεί, αν όχι να φύγει, ο πόνος.

Ακόμα δεν έχω ολοκληρωθεί πλήρως και είναι πολλά που δεν ξέρω για το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ. Δεν έχω φτάσει ούτε στο μισό του "δρόμου" μου. Στο μέλλον ελπίζω να συνεχίσω το ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ και να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ απ’ αυτό, επειδή με κρατάει σε φόρμα και με ολοκληρώνει σαν άνθρωπο.

  • Πρόσθετες Πληροφορίες

    • Συντάκτης:

      Δημήτρης Κουλούρης, Θεωρητική Εργασία Αλλαγής Επιπέδου, Κόκκινη Ζώνη