Εκθέσεις Μικρών Μαθητών για τις Εξετάσεις

Εκθέσεις Μικρών Μαθητών για τις Εξετάσεις

Κάθε μαθητής από την πράσινη ζώνη και πάνω, θα πρέπει να γράψει και μια σύντομη έκθεση για τον τρόπο που βιώνει τη σχέση του με το Kung Fu, την παρουσία του στη σχολή, τις προπονήσεις και τους αγώνες και τα οφέλη που αποκομίζει. Στις εξετάσεις του Δεκμεβρίου του 2023, τρεις μικροί σε ηλικία μαθητές που έφτασαν σε αυτο το επίπεδο κατέγραψαν τις σκέψεις τους με την αμεσότητα που μπορούν μόνο τα παιδιά.

Ανδρέας Υφαντής - Κόκκινη ζώνη

Ονομάζομαι Ανδρέας και εδώ και 6 χρόνια ασχολούμαι με το Kung Fu. Αν και στην αρχή μου φαίνονταν δύσκολα όλες αυτές οι κινήσεις, οι στάσεις, με το πέρασμα του χρόνου αποδείχθηκε ότι με υπομονή και προπονήσεις τίποτα δεν είναι δύσκολο.

Παίρνοντας μέρος σε πολλούς αγώνες, κατάλαβα ότι δεν πάω για μετάλλιο ή για να δείξω ότι είμαι καλύτερος από τον αντίπαλό μου αλλά και για την εμπειρία. Με την υπομονή και το πείσμα έχω εξελιχθεί πολύ, έχω φτάσει να έχω την πράσινη ζώνη και στόχος μου να πάρω και την κόκκινη.

Ελπίζω με την βοήθεια και τις συμβουλές του δασκάλου μου sifu Δημήτρη Παναγιωτάκη να καταφέρω να φτάσω και στην μαύρη ζώνη.

Σε ευχαριστώ για όλα Δάσκαλε.

 

Παναγιώτης Δεληκάρης - Πράσινη Ζώνη

Πριν 3 χρόνια περίπου πήγα στη σχολή Kung Fu, η μόνη μου σχέση με αυτήν την τέχνη για να πω την αλήθεια ήταν κάποιες ταινίες στην τηλεόραση.

Μετά από 3 χρόνια λοιπόν, μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ τυχερός πού βρέθηκα σε ένα φανταστικό χώρο και μαθαίνω συνέχεια καταπληκτικά πράγματα. Τα σωματικά οφέλη του Κουνγκ Φου είναι πολλά. Πέρα από αυτά έμαθα για την αυτεπίγνωση, τη συγκέντρωση, με την εξάσκηση με τον καιρό βελτιώνομαι και περισσότερο, ο sifu με βοηθά με υπομονή και επιμονή να γίνω καλύτερος, να πετύχω τους στόχους μου, να πάω στο επόμενο επίπεδο.

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι πλέον έχω αγαπήσει το Kung Fu, ελέγχω τα ξεσπάσματα θυμού κατάλαβα ότι η κακή συμπεριφορά είναι αχρείαστη, μου αύξησε την αυτοπεποίθηση.

Έμαθα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι άξιοι σεβασμού και ότι αν κάποιος προσπαθήσει στα αλήθεια ανταμείβεται. Χαίρομαι που είχα την ευλογία να βρεθώ σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο.

Με εκτίμηση για τον δάσκαλο μου και τους συμμαθητές μου, Δεληκάρης Παναγιώτης.

 

Φυλλιώ Μεμτσούδη - Πράσινη ζώνη

Ονομάζομαι Φυλλιώ Μεμτσούδη και είμαι 10 χρονών. Ασχολούμαι με το Κουνγκ Φου περίπου πέντε χρόνια. Είναι κινεζική πολεμική τέχνη. 

Έχω αποκτήσει μέχρι τώρα την πορτοκαλί ζώνη και η επόμενη θα είναι η πράσινη. Κάθε ζώνη είναι κι ένα βήμα πιο κοντά στη γνώση και την εμπειρία στην τέχνη του Κουνγκ Φου. 

Εξασκούμαι τρεις ημέρες την εβδομάδα και μαζί με τον sifu μαθαίνω να έχω καλή άμυνα. Έχω αποκτήσει νέες φίλες και φίλους, που έχουμε κοινό στόχο: να κατακτήσουμε όχι μόνο μετάλλια, αλλά και πολλές εμπειρίες που θα μας κάνουν να προσπαθούμε και να μην το βάζουμε κάτω, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. 

Αυτά μαθαίνω στη σχολή μας και πηγαίνω κάθε φορά με πολλή χαρά. 

Τριανταφυλλιά Μεμτσούδη 

 

Γιάννης  Σταυρόπουλος - Πράσινη Ζώνη

Το Κουνγκ Φου είναι το αγαπημένο μου άθλημα. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή πηγαίνω με πολλή χαρά για να εκτονωθώ στον σάκο και για να δυναμώσω το σώμα μου και το μυαλό μου.

Ο δάσκαλός μου με συμβουλεύει ότι με υπομονή και επιμονή θα πετύχω τον στόχο μου και θα γίνω καλύτερος και στο σώμα και στο μυαλό.

Δεν απογοητεύομαι, όταν δεν καταφέρνω καλά μια άσκηση ή όταν δεν θυμάμαι τέλεια τη "φόρμα" μου. Αντίθετα πεισμώνω και βάζω τα δυνατά μου να τα κάνω όλα όπως πρέπει.

Αυτό το άθλημα με μαθαίνει να έχω συγκέντρωση και πειθαρχία, που είναι πολύ σημαντικά  για τη ζωή μου. Επίσης με μαθαίνει σεβασμό και ευγενή άμιλλα. Ποτέ δεν νιώθω ανταγωνιστικά τον αντίπαλό μου στη σχολή  ή τον συμμαθητή μου ή τον φίλο μου ή κάποιον άλλον αντίπαλο στους αγώνες. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και όταν κάποια φορά χάνω, προπονούμαι ακόμα πιο σκληρά.

Είμαι σίγουρος ότι όλες οι ζώνες που θα κερδίζω, θα είναι το "μπράβο" για τους κόπους μου και τις προσπάθειές μου για να γίνω καλός αθλητής, μα πάνω από όλα για να γίνω καλός άνθρωπος.

Γιάννης  Σταυρόπουλος, Μαθητής Δ΄ Δημοτικού

 

Δημήτρης Βασιλικάκης - Πράσινη Ζώνη

Ονομάζομαι Δημήτρης Βασιλικάκης και ασχολούμαι με το Kung Fu τα τελευταία τρία χρόνια. Στα τρία χρόνια αυτά έχω δει το σώμα μου να δυναμώνει και να είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από όταν ξεκίνησα.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του δασκάλου μου έχω καταφέρει να εξελιχθώ σε αυτό το άθλημα και να μην τα παρατάω μέχρι να καταφέρω το στόχο μου.

Το Kung Fu δεν είναι για εμένα μια απλή πολεμική τέχνη, αλλά μια εμπειρία που είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει και αργότερα στην ζωή μου ως ενήλικας. Η επιμονή, η υπομονή, ο σεβασμός είναι κάποιες από τις αρετές που διδάσκομαι.

Σίγουρα έχω πολύ δρόμο ακόμα, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή μόνο ευχαριστημένος θα μπορούσα να είμαι. Sifu Δημήτρη Παναγιωτάκη σε ευχαριστώ για όσα μου έχεις διδάξει ως τώρα και για όσα θα μου διδάξεις στο μέλλον.